Alcoolul – otrava pentru animale

Alcoolul – otrava pentru animale

Mai in gluma, mai in serios am auzit multe persoane incantate ca au in familie patrupede carora le place berea. Nu raspund tot razand, ci le explic serios de ce alcoolul si animalele sunt dusmani.

alcoolAlcoolul nu e recomandat nici oamenilor in cantitati uriase, dar pana la urma a fost produs pentru metabolismul corpului uman. Daca oamenii inteleg pericolul pe care alcoolul il reprezinta pentru caine si pisica, atunci vor intelege si de ce e important sa renunte la acest obicei “haios”. Cu siguranta sunt mai multi caini care consuma alcool decat pisici, dar nici ele nu sunt ferite de pericole.

Tulburari de comportament la animale
In urma consumului de alcool, animalul poate avea reactii neprevazute, devine fie agresiv, fie trece prin stari de depresite, urineaza frecvent in diverse zone din casa si poate avea comportamentul unui om care a baut prea mult: merge clatinat, este ametit, miroase a alcool.

Probleme renale
Etanolul este prezent in bauturile alcoolice si poate fi toxic atunci cand o cantitate exagerata din acesta este ingerata. Rinichii animalului trebuie sa depuna eforturi pentru a elimina otrava din organism, lucru care duce la supralicitarea rinichilor.

Probleme respiratorii
Chiar si foarte mici cantitati de alcool pot duce la diminuarea ratei respiratorii.

Probleme cardiace
Inima este un organ afectat de alcool si acest lucru nu difera de la animal la om. Starea toxica indusa de ingerarea unei cantitati de alcool poate duce la un stop cardiac.

Ca proprietari responsabili, depinde de noi sa ne asiguram ca animalele nu au acces in bucatarie sau la paharele cu vin, mai ales in perioada sarbatorilor. Vizitele si petrecerile ar trebui sa fie un motiv de bucurie pentru toti membrii familiei (bipezi sau patrupezi), asa ca nu lasati oaspetii sa se distreze pe seama animalului. Si cu riscul de a va strica petrecerea, daca oricare din semnele de mai sus apare la animalul vostru, trebuie sa mergeti rapid la medicul veterinar.

Related posts:

Leave a Reply